Muro recollirà les escombraries de dia, en comptes del torn de nit com es fa actualment, per abaratir costos en el servei. Així es contempla en el nou plec de condicions que ha elaborat l’Ajuntament per treure a concurs la nova contracta. En aquest document també figura un canvi en els contenidors perquè estiguin adaptats per a les persones discapacitades i l’ampliació de l’horari de l’ecoparc.
El proper 1 de juny finalitza el contracte amb l’actual adjudicatària d’aquest servei. Per aquest motiu, l’Ajuntament tornarà a licitar i per això ha elaborat un nou plec de condicions en el qual s’inclouen diversos canvis. Un d’ells està centrat en l’horari de recollida d’escombraries. Els treballadors buiden actualment els contenidors per les nits però pròximament “la recollida serà de dia” una nova mesura que “ajudarà a abaratir costos, perquè no és el mateix pagar al personal si fa de dia que si fa de nit”, va explicar l’alcalde Rafael Climent.
La nova contracta també contempla ampliar serveis. Per exemple, es sumarà la recollida del vidre i de les piles als residus que ja estaven inclosos en el servei com són l’orgànic, envasos i cartró. En aquest sentit, l’alcalde va explicar que els contenidors que ara recullen les escombraries orgàniques “passaran a ser de color gris” i el verd serà per als receptacles que emmagatzemen el vidre, la resta seguiran igual.
En el plec també es demanen uns contenidors per a discapacitats amb “dues obertures i que una d’elles estigui a l’abast” o l’alçada d’una cadira de rodes per facilitar dipositar les bosses amb els residus, va apuntar l’alcalde.
D’altra banda, l’ecoparc ampliarà de 4 a 6 els dies d’obertura de manera que només hi haurà una jornada de descans. Així mateix, es preveu contractar nova maquinària per a la poda.
Aquesta nova contracta del servei de recollida de residus sòlids urbans serà per a deu anys amb dos més prorrogables i es marca un cànon de 348.000 euros anuals, aproximadament.
Climent va destacar que “és un plec que millora el servei, l’amplia i té en compte l’estat de les persones”.
El ple municipal aprovarà avui “el procediment obert del contracte del servei de recollida de residus sòlids urbans”. El següent pas serà publicar la licitació en un butlletí oficial i obrir un termini perquè les empreses concorrin al concurs i presentin les ofertes que després seran avaluades. Des de l’Ajuntament calculen que al maig es podrà adjudicar el servei.

(Diario Información)