Els veïns afectats havien mostrat les seues queixes pels pagaments a què iban a haver de fer front al passar els seus terrenys de rústics a industrials.

La Gerència Territorial del Cadastre d’Alacant ha rebaixat la valoració de les parcel·les de la zona de l’Almoroig en Muro després d’una al·legació plantejada per l’Ajuntament. Els veïns afectats havien expressat les seues queixes pels pagaments que tenien que afrontar després que en la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) els seus terrenys van passar de rústics a industrials. Les gestions del govern municipal han permés reduir el preu del metre quadrat de 12 a 4 euros.

El Cadastre ha respost de forma positiva a les objeccions plantejades per l’Ajuntament de Muro respecte a la valoració de la zona denominada PI-Almoroig. L’al·legació municipal va ser remesa el passat 8 de gener i ha sigut esta setmana quan s’ha notificat de forma oficial que el preu del metre quadrat ha sigut valorat novament però a la baixa.

Segons la informació facilitada, el Consistori, vistes la diverses resolucions sobre la valoració del sòl urbanitzable del PGOU, aprovat en 2007, va observar una sèrie de qüestions que el van impulsar a solicitar al Cadastre una revisió. Entre altres aspectes, es van detectar diferències no entendibles en la valoració del sòl industrial del PI-Almoroig respecte a altres zones que tenen el mateix ús i condicions urbanístiques semblants. Esta circumstància, unida que no està desenvolupat cap sector en l’actualitat i que confluïx una mala situació econòmica, van portar a l’Ajuntament a sol·licitar una revisió a la baixa.

Mentres en les zona qualificades com a PI-2 i PI-3 el preu del metre quadrat se situava al voltant de 4 euros, en el cas de l’Almoroig el Cadastre el fixava en 12 euros. Ara, la gerència ha acceptat l’al·legació municipal, de manera que també l’Almoroig passarà a tindre la mateixa valoració que les altres zones industrials.

Gran notícia

Per a l’alcalde de Muro, Rafael Climent, esta és una gran notícia. El primer edil va recordar que el pagament del Cadastre està regulat per llei, i que si bé és cert que els propietaris hauran d’abonar els últims quatre anys, no serà necessari pagar les quotes corresponents al 2008 i 2009 a l’haver prescrit. Climent va oferir tot l’assessorament i ajuda als propietaris i es va comprometre a analitzar detalladament cas per cas, sobretot per les persones amb dificultats econòmiques.

Des del govern s’ha recordat que la revisió del PGOU va ser aprovada en 2007 i va entrar en vigor el 2 de gener del 2008, sense que cap veí realitzara al·legació o cap reclamació. A més, l’exposició al públic va ser més llarga del legalment establit, sense que això servira per a plantejar objeccions. “Tot al contrari; veïns amb propietats confrontants a la zona requalificada van demanar l’ampliació de la superfície perquè els seus terrenys també foren considerats urbanitzable”, va apuntar Climent. L’alcalde va defendre la transparència de tot el procés, i va ressaltar que en tot moment ha prevalgut “l’interés general”.

La nova valoració a la baixa serà notificada per part del Cadastre a tots els afectats. A més, des de l’Ajuntament s’informa que s’han rebut ja algunes ofertes per a la implantació de noves indústries, la qual cosa beneficiaria els propietaris.

La portaveu del PSOE, Elisa Genís, també s’ha congratulat per la notícia.

(Diario Información)