Compromís: “Anteposen els interessos partidistes davant els interessos de la ciutadania”

El Partit Popular i Esquerra Unida de l’ajuntament de Muro van votar en contra d’adjudicar les subvencions destinades a les associacions socioculturals i benèfiques de Muro, en el darrer Plenari, celebrat ahir dimecres. Amb l’abstenció del PSOE.

Segons els grups de l’oposició, aquestes subvencions haurien d’haver-se adjudicat pel procediment de concurrència competitiva. És a dir, que aquestes entitats col·laboradores s’haurien de presentar a una convocatòria d’ajudes i ser avaluades al mateix temps i sota els mateixos criteris tenint tots els projectes presentats.

Des de Compromís per Muro entenem que l’adjudicació de les subvencions per entitats del poble no es poden realitzar per aquest procediment, ja que es tracta d’associacions molt dispars amb necessitats i interessos molt diferents i per tant, han de ser nominatives; “les necessitats d’AFA no tenen res a veure amb les activitats de la Junta de Festes. Considerem que no es poden avaluar els mateixos criteris per una entitat de benestar social que una de tipus cultural”, va explicar el portaveu de Compromís, Sergi Silvestre.

Des de Compromís expliquen que tots els anys l’Ajuntament atorga subvencions previstes nominativament en el Pressupost Municipal, amb l’objectiu de finançar activitats d’utilitat pública o interés social per als veïns i veïnes del municipi, en els termes recollits en la normativa reguladora de subvencions; “per tant, es troba dins de la legalitat i seguretat jurídica. No podem posar traves burocràtiques a les associacions quan sabem les activitats i projectes que realitzen. Són ajudes per dinamitzar el poble i no té sentit fer-los fer paperassa per obtenir unes ajudes”.

Compromís qualifica aquest fet “d’una gran irresponsabilitat. Anteposen els interessos partidistes vers els interessos de la ciutadania. Anteposen el bloqueig per davant la dinamització social i cultural d’entitats que treballen pels murers i mureres de manera desinteressada”, va explicar Silvestre.

“No s’entén com un partit d’esquerres pot ser aliat d’un partit de dretes amb el silenci i abstenció dels socialistes. Pensen que perjudiquen Compromís i a qui perjudiquen és al poble de Muro”.

Amb tot, des de Compromís va a buscar-se totes les vies de solució i es fa una crida a la “reflexió i consens” per part de l’oposició.

En aquest sentit, es celebrarà un Plenari Extraordinari on es presentarà el Pressupost de 2019 i de nou, les subvencions previstes; “No es pot permetre que les associacions de la vila es queden sense ajudes”, va subratllar Silvestre.

A continuació s’adjunta la relació de les associacions afectades: