Comunicat del Grup Municipal Compromís per Muro

Compromís ens vam presentar a les eleccions de 2015 amb una il·lusió renovada i amb moltes ganes de seguir treballant per millorar el benestar de tota la ciutadania que vivim a Muro.
Donada la decissió dels veïns i veïnes de Muro i amb els resultats electorals de tots vostes coneguts, decidirem arribar a un pacte de govern amb Esquerra Unida, tot i atenent que no podiem permetre que un partit corrupte, com el PP, ara més demostrat que mai, governarà el nostre poble.

Les negociacions van ser molt complicades: amb un primer prepacte entre Esquerra Unida i PSOE per dir-nos que ells eren més regidors que nosaltres. A més sabíem de les negociacions existents entre Esquerra Unida i PP. Finalment, arribàrem a un acord de legislatura, per tots conegut, on els 2 primers anys ostentaria l’alcaldia EU i els 2 següents la tindria Compromís.

Però arribats a dia de hui, volem comunicar i fer públic, que han hagut moltes discrepàncies, i malgrat tots els esforços que per la nostra part hem posat, veiem que s’ha treballat i continua treballant-se de manera compartimentada, impossibilitant una mínima coordinació.

Des del primer dia ens hem trobat uns socis de govern fent d’opocisió dins del mateix govern municipal. Fins i tot, posant trabes a iniciatives i propostes, tot arribant a la incomprensible situació de veure com votaven als Plens de l’Ajuntament en contra d’allò acordat prèviament.

Per lleialtat al pacte que signàrem i perquè no ens agrada alimentar polèmiques hem estat callats, però hem arribat al punt en el què no podem suportar veure tanta hipocresia, tantes mentides i tantes estratègies d’EU encaminades a soscavar i minusvalorar la nostra gestió de cara al poble de Muro, i que tenen com a únic objectiu carregar contra Compromís. Ja és qüestió de dignitat.

Ens hem cansat de que no ens feren partíceps d’allò que es feia des de les regidories que te delegades EU. A més a més, han fet tot el possible per a que l’alcaldessa no estigués present o que no se n’assabentés de moltes coses. Ocultant informació fins i tot d’horaris i actes, a més de crear problemes on abans no hi havien.

Un exemple de la seua manera de procedir, va ser quan el portaveu d’EU va anar a una reunió amb Diputació acompanyat del portaveu del PP, per parlar del nou Pla d’Obres i Serveis. Reunió de la què nosaltres ens vam assabentar per la premsa.

Altra de les decepcions ha sigut la constant ocultació d’informació. Com ara el cas de la negociació durant un any d’un conveni amb la parròquia per a la cessió del patronat. Assumpte del què l’oposició estava al corrent i que l’alcaldessa, ni els tècnics vam ser informats en cap moment. Un conveni que no cumplia amb el marc legal.

Altre cas similar i més incongruent encara, ha estat la negociació desastrosa durant més de tres anys de la cessió del cementiri. A més de la difusió sobre la possible construcció d’un nou cementiri en uns terrenys que, per a sorpressa dels propietaris que no sabien res del assumpte, tampoc es tenia coneixement des de l’alcaldia. Mentre que l’opocició estava al corrent de tot.

Amb el tema de la gestió de l’aigua més del mateix. Quan vam agafar l’alcaldia vam fer una reunió per a tractar aquest tema i assabentar-se tot allò que s’havia estat treballant i es tenia preparat. Des d’EU ens van dir que ja ens informarien. No va ser fins 8 mesos després quan se’ns va presentar un esborrany sense firmar per ningú. A més els técnics de l’ajuntament no en tenien constància. A dia de hui l’esborrany resta sense firma, i tot i que la regidoria la tenia delegada EU des de fa tres anys, poc més han fet en aquest sentit. Recordar, que des de l’alcaldia, per assabentar-se de les possibilitats i viabilitat real de fer una gestió directa ja s’ha encomanat un estudi de viabilitat tècnica i econòmica.

La gota que ha vessat el got, ha estat la problemàtica creada durant aquestes setmanes per la regidoria d’educació i amb la col.laboració, altra vegada, evident del representant PP. Sense informar a l’alcaldessa, estan manipulant temes tan seriosos com la seguretat dels alumnes del CEIP El Bracal. Alhora menteixen per buscar un rèdit electoral.
Amb la regidoria d’educació els conflictes i manipulacions sobre el Bracal han sigut constants, fomentant la crispació i l’enfrontament social.

Des que vam agafar l’alcaldia hem tractat de coordinar equips de treball. I mentre que amb els tècnics sí que hem trobat col.laboració, amb els nostres socis ha resultat impossible. De fet, han estat continues les amenaces de trencar el pacte, a més de fer oposició continua en els mitjans de comunicació.

És per tot açò, que el col.lectiu Compromís per Muro amb la seua alcaldessa al capdavant, i recolzats en tot moment per la Coalició Compromís, hem pres amb valentia la decisió de retirar totes les competències als regidors d’EU i governar l’any que ens queda en minoria. Pràcticament és el què hem fet fins ara. Som conscients del repte, però anem a assumir totes les regidories pel bé dels nostres veïns i veïnes.

Per últim, volem deixar la porta oberta als regidors que vulguen treballar per a la millora dels nostre poble. Els convidem a recolzar i a treballar propostes i projectes, sense oblidar que tots estem ací per fomentar la convivència del poble de Muro i millorar-lo.

Moltes gràcies.