La candidata per Compromís a la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha estat aquest dilluns a Alcoi presidint l’acte de proclamació i presentació dels 16 candidats a alcaldia pels que opta el partit des de Muro fins a Xixona. Oltra ha destacat la importancia de cada candidat/a, així com també el paper de la nostra Jacquelin Cerdà, per seguir treballant pels murers i mureres. No ha faltat Rafa Climent, actual alcalde de Muro i número 2 per Alacant a les Corts Valencianes, qui també ha posat sobre la taula un model que -diu – li ha anat molt bé a Muro: escoltar la gent.

Presentació dels 16 alcaldables de Compromís en les Comarques de L’Alcoià, El Comtat, Foia i Xixona en un acte celebrat en l’esplanada que hi ha davant de la Casa d’Andalusia, a la zona nord d’Alcoi. Mónica Oltra, candidata a la presidència de la GVA, ha estat la protagonista d’un míting en què s’ha defensat per damunt de tot l’honor i capacitat per gestionar de manera honrada les institucions; una manera que promulga Compromís i que ha demanat des de les Corts Valencianes Mónica Oltra en els últims anys.

Rafa Climent

L’actual alcalde de Muro i número 2 per Alacant, ha descrit la que considera manera més justa de governar, fent una “politica de baix cap a dalt, però amb el compromís dels que governen. Hem de fer servir unes institucions obertes, una democràcia oberta i transparent. Cal demanar comptes a qui governa”.

Climent és partidari de practicar la claredat per guanyar credibilitat. “Cal dir la veritat a la gent, però també és important saber escoltar. Fa falta escoltar més que parlar. Són valors molt importants, tant com ara la sostenibilitat o la solidaritat per trobar la dignitat per a totes les persones. Al País Valencià anem a regenerar la democràcia”.

Oltra i un nou món

La candidata a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha fet un discurs ample i centrat en el que considera el ‘desgovern’ del PP, un partit plagat de corruptes des de la Diputació d’Alacant a la de Castelló passant per la de València. Segons Oltra, totes les institucions que governa el PP estan tacades per la corrupció.

Vol ser presidenta per governar una comunitat amb futur per als fills i néts dels actuals valencians. Ha dit que “hem de lluitar contra els poderosos que no deixen a les persones que desenvolupen ela seus drets. No podem admetre’s personatges com Rato i Barbera, perquè la segona es va gastar 700 euros en una nit d’hotel quan una família sense faena sobreviu amb 400 euros al mes. Nosaltres contarem els vots com Rus ha fet amb els diners: 1000, 2000, 3000, 4000”.

Oltra ha explicat que el tancament de RTVV ha estat una trampa en què ha caigut el mateix PP al·legant que ho feien per no tancar hospitals. “És una trampa, perquè el següent que faran que serà, fer triar entre educació o sanitat?”

Pel que fa a la promesa d’Alberto Fabra de crear 400.000 llocs de faena, ha afirmat que “Fabra no sap el que diu. Proposa com a candidat fer allò que no ha fet mentre governava. Totes les institucions estan podrides, la cistella està podrida, cal canviar la cistella”.

Mónica Oltra vol una Generalitat sense protagonismes ni propaganda. Critica durament que l’única partida pressupostaria que ha crescut en l’últim any ha estat la de publicitat institucional per lloar la gestió del PP, i no la de Sanitat o Educació. Per això, “quan governem, no tallarà la cinta d’un nou centre de salut el conseller de torn i sí el primer pacient que arribe eixe dia”.