La vila de Muro ja té cartell anunciador de les Festes de Moros i Cristians de 2013. L’autor de l’obra guanyadora va ser José Antonio Sánchez Navalón, baix el lema “Muralla Amurallada”. Aquest artiste, natural de Villena, rebrà un premi de 1.000 euros.

La guanyadora en la categoria d’Autor Local va ser “Memoria d’un Fester” de Patricia Aresté Espí i rebrà un guardó de 200 euros.

A més a més, es va decidir per unanimitat, concedir un premi amb valor de 50€, en material escolar a l’obra que respon al lema “El guiri nugat en brides” i el seu autor és Joan Ruiz Tomàs, alumne de l’IES Serra Mariola.

Enguany es van presentar un total de 55 obres, 22 més respecte a l’any 2012. El jurat va estar conformat per la presidenta, Marina Cerdá Aresté, Regidora de Seguretat Ciutadana, en representació de l’ Alcalde Rafael Climent González i els següents regidors Vicent Molina Perona (Compromís), Alejandro Llopis Pérez (Compromís),  Xelo Cascant (PP) en representació del portaveu del PP, Àngel Mollà, Elisa Genís Cardona (PSPV-PSOE) i Francesc Ramón Valls Pascual (EUPV). Com a tècnics especialitzats i van assistir Maria Castelló Andrés (Escola d´Art i disseny d´Alcoi) i Rafa Calbo Such (Escola d´Art i disseny d´Alcoi). En representació de la Federació Junta de Festes; José Salvador Giménez i Francisco Solbes, així com també els càrrecs festers d’enguany; el Capità Cristià Salvador Balaguer López, l’Abanderat Cristià Francisco. Fernández Climent; l’Abanderat Moro Javier Bordera Pérez . El Capità Moro va excusar la seua assistència.

Així, els membres del jurat van estudiar les 55 obres presentades. Després d’examinar-les amb molta atenció, es va procedirà una primera selecció, i es van decidir eliminar 39 obres quedant 16 per a una segona selecció. D’entre aquesta segona selecció van quedar  tres obres finalistes anomenades “Trabuc”; “Muralla Amurallada” i “Embaixà”, quedant “Muralla Amurallada” com l’obra guanyadora i que presidirà la portada del Llibre de Festes i la façana de l’ajuntament i, a més,  serà la imatge corporativa de la festa per enguany.

Cal recordar que el proper 6 d’abril es realitzarà la Presentació de Càrrecs, Revista i Cartell de 2013 on es presentarà formalment les obres guanyadores.

Segons el calendari fester previst; el proper 7 d’abril es festejarà formalment La Publicà, punt d’eixida de la Trilogia Moro-Cristiana murera. El 13 d’abril es realitzarà la tradicional Paella Gegant i, a més a més, es podrà visitar l’Exposició al castell de festes de tots els cartells anunciadors presentats.