Josep M. Pañella: “L’educació no és una despesa sinó una inversió ”

En la vesprada d’ahir es va celebrar una reunió del diputat a les Corts Valencianes per la Coalició Compromís, Josep Maria Pañella amb la Direcció i l’AMPA del Col·legi del Bracal de Muro, que ja fa temps que espera la construcció del nou centre. Tot i que des del Grup Parlamentari Compromís s’ha traslladat moltes vegades la situació a les Corts, Josep M. Pañella tenia molt d’interés a conéixer-la de primera mà.

A les Corts proposarà una modificació de crèdit als pressupostos de 2013 perquè es licite ja la construcció del centre. Després de 5 anys i part del procés ja està iniciat: l’Ajuntament ja ha cedit els terrenys i el Ple ha aprovat el projecte bàsic.

Tots els assistents lamentaren que l’any que ve acabarà l’ensenyament tota una generació que solament ha pogut anar al col·legi als barracots “provisionals”, i que la imatge que té d’un col·legi són les aules prefabricades, amb problemes de pluja, vent, etc., que han obligat el centre a suspendre l’activitat en diverses ocasions.

En la reunió també van estar presents acompanyant al diputat, Rafa Climent, alcalde de Muro, Rafa Carbonell regidor i portaveu del BLOC-Compromís a l’Aj. d’Alcoi i Pep Jordà, regidor a l’Ajuntament de Beniarrés i Secretari Comarcal del BLOC, entre altres.

Pañella va transmetre en totes les reunions que: “el pressupost que destina el govern valencià a Educació és irrisori, concretament 10 milions d’euros, i que Bloc-Compromís ha presentat esmenes quantificades en uns 150 milions. No cal dir que el PP no n’ha acceptat cap perquè no han volgut modificar els pressupostos. És clar que nosaltres apostem per prioritzar i invertir en educació pública i el PP insisteix a afavorir l’educació concertada. En qualsevol cas, no podem consentir tenir centenars d’alumnes estudiant en barracots”.

Durant la visita a la comarca, Josep Maria Pañella va aprofitar també per parlar i reunir-se, tractant entre altres temes, l’ampliació i remodelació de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, l’adequació i ampliació del CP Sant Joan Bosco de Cocentaina, la reparació del mur de la façana del Romeral d’Alcoi. També s’ha fet ressò de la situació del CP Perputxent de Beniarrés, un centre que veu reduïdes unitats i professorat, i de la desaparició del CEFIRE a Alcoi.