La gestió externa de la xarxa d’aigua potable i el clavegueram de Muro s’ha convertit en una història interminable per l’Ajuntament dirigit per Rafa Climent. El primer plec de condicions es va presentar en març de 2012, i des d’aquell moment, després de dos concursos deserts, s’han anat rebaixant les pretensions per aconseguir adjudicar el servei a una empresa que optimitzara els recursos i aconseguira una major seguretat sanitària per la xarxa. Tot i això, per tercera vegada el concurs públic ha quedat desert en no haver-se presentat cap empresa interessada, i ara l’equip de Climent busca fórmules per externalitzar la gestió de l’aigua.

Segons avançava l’alcalde de Muro Rafa Climent a ARAMULTIMÈDIA el que es planteja en aquests moments és un ‘procediment negociat amb publicitat’. Es tracta d’una fórmula relativament novedosa en les concessions públiques, la qual permetrà a l’Ajuntament adjudicar la gestió de la xarxa potable d’aigua així com el clavegueram per aconseguir els objectius d’eficiència i seguretat, mentre que l’empresa concessionària haurà de fer-se càrrec de tota la gestió, els procediments de seguretat, manteniment…

Amb aquesta fórmula, per tant, s’eliminen els cànons fixes i variables que s’imposaven de l’altra forma, per tant l’Ajuntament no ingressarà res per la gestió de l’aigua però tampoc haurà d’invertir més diners. Tampoc l’empresa estarà obligada a fer cap obra o projecte concret, però evidentment aquelles que ho proposen obtindran més puntuació.

En aquests moments l’Ajuntament es troba redactant el projecte per tal d’impulsar aquest negociat amb publicitat de l’aigua, tot i que haurà de seguir el procediment habitual de passar per Plenari i ser aprovat per la majoria de regidors.

 

(Font: ARAMULTIMÈDIA)