Ampla presència de joves murers. El nou secretari local del BLOC – Compromís per Muro, Vicent Català,  elegit Conseller Nacional per l’Assemblea Nacional del BLOC JOVE.

Més d’un centenar de joves vinguts de tot el País Valencià s’han reunit aquest cap de setmana a Biar, en la Trobada Nacionalista de Tardor “Francesc Bosch i Morata” del BLOC JOVE. Al llarg de tot un cap de setmana, els joves del BLOC han treballat dinàmiques, centrades en formació sobre les teories de l’economia del bé comú, el finançament autonòmic i s’ha treballat, a més a més, per a consolidar la coalició juvenil de Compromís en tot el País Valencià.

També, els joves del BLOC JOVE han comptat amb la participació dels diputats autonòmics, Enric Morera, Fran Ferri i Mireia Mollà i del diputat al Congrés, Joan Baldoví, que han estat sotmesos a un tercer grau en una sessió de treball amb el format “Tinc una pregunta per a vosté”. Els parlamentaris han respost preguntes al voltant de la seua tasca diària, com també d’altres qüestions relacionades amb les línies de treball presents i futures de la coalició en les institucions on és present.

Un dels temes estrelles de la trobada, segons ha explicat el secretari general del BLOC JOVE i diputat de Compromís, Fran Ferri, “ha estat treballar les teories de l’economia del bé comú, tal com proposa Felber, gran teòric que posa d’exemple el municipi de Muro d’Alcoi, on governa el nostre alcalde Rafael Climent i qui està aconseguint crear ocupació i mantenir el benestar de les veïnes i veïns de Muro. Eixe model volem exportar-lo a tots els municipis on governem perquè l’eix principal i prioritari d’eixa forma d’entendre la cosa pública i d’actuar resideix en les persones, en els ciutadans i ciutadanes que donen sentit a la societat democràtica”.

El BLOC JOVE realitza les seues trobades formatives a la primavera, estiu i tardor, sota el nom “Escola de Formació Francesc Bosch i Morata”, en homenatge al gran valencianista i primer conseller de Cultura del País Valencià en temps de la II República.