Nota de premsa de la Conselleria d’Educació sobre el Bracal

Educació informa sobre la situació del CEIP Bracal de Muro

Des d’Educació s’ha informat de forma detallada i directament a l’equip directiu del centre educatiu i a l’AMPA de nou perquè es tinga tota la informació de primera mà.

Hi ha prevista per a la pròxima setmana la reparació de la coberta per a evitar filtracions als passadissos.

Les intenses pluges de les últimes setmanes han afectat centres educatius íntegrament en barracons des de fa anys per la nefasta gestió de l’antiga administració.

Un dels centres educatius que ha sofert goteres en diferents espais en dies passats ha estat el CEIP Bracal de Muro. Aquestes filtracions no han afectat al funcionament de l’activitat lectiva del centre i l’alumnat ha pogut assistir a les classes. Des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport s’és conscient que en un centre educatiu íntegrament en barracons des de fa nou cursos com és el cas del Bracal de Muro es necessita donar solució el més aviat possible a la seua situació, en consonància amb els objectius del Govern del Botànic de dotar d’aules dignes l’alumnat valencià.

Com a conseqüència immediata de les últimes pluges, hui personal tècnic de l’empresa de manteniment dels barracons s’ha traslladat al centre per a realitzar un informe de valoració per garantir la total seguretat en el funcionament. Així mateix, hi ha prevista per a la pròxima setmana la reparació de la coberta per a evitar filtracions als passadissos.

No obstant el gran objectiu de la Conselleria és que l’alumnat del CEIP Bracal tinga el més aviat possible un centre educatiu digne, ja que els barracons són instal·lacions provisionals per a la construcció de centres nous i no com va fer l’antiga administració que els instal·lava de forma indefinida, amb promeses de construccions de centres que no tenien ni els plànols fets.

És per això que des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport es va posar en marxa des del primer moment tota la tramitació de documentació per dur endavant la construcció del CEIP Bracal de Muro. Els responsables d’Educació es van trobar amb un cas de promeses, sense cap tràmit fet. Educació des d’aleshores va establir un calendari de treball que es resumeix en els següents punts:

Adjudicació del projecte. En aquests moments s’ha arribat al final d’aquest procés i aquesta adjudicació s’espera imminent per a principis de 2017.

L’adjudicació del projecte dóna pas a la redacció del projecte de contractació. Són uns tres mesos de tràmit.

Revisió del projecte de contractació per part del Servei d’Infraestructures d’Educació. És un mes de tràmit aproximadament.

Licitació de la construcció. Un mínim de quatre mesos.

Adjudicació de l’obra.

Cal recordar que a principis de 2016 es va presentar el Mapa de les Infraestructures Escolars, una planificació seguint criteris transparents i objectius de les diferents actuacions en infraestructures educatives a totes les comarques valencianes que ha explicitat la Generalitat.

Com a herència de gestió, més de la meitat dels centres educatius públics valencians necessiten actuacions importants de nova construcció o de rehabilitació integral. És per això també que l’administració educativa està actuant en fets i per al curs 2016-2017 respecte a infraestructures hi ha 6 centres educatius nous, 15 estan en procés d’obres i 11 mes iniciaran les obres durant 2017, un total de 32 centres en comparació als 5 centres per any que construïa l’antiga administració mitjançant Ciegsa.

A més, que fa a les infraestructures escolars i per acomplir el full de ruta marcat pel Mapa de les Infraestructures Escolars, s’incrementa la inversió de forma significativadel pressupost 2017 de la Conselleria d’Educació amb un creixement del 76%. El conseller, Vicent Marzà, ha detallat que “en dos anys hem duplicat el pressupost destinat a infraestructures educatives, i en 2017 comptarem amb 133 milions d’euros per continuar desenvolupant l’objectiu que ens marca la societat valenciana de refer el sistema educatiu i garantir progressivament aules dignes”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *