El saló de plenaris de l’Ajuntament de Muro ha acollit la Junta de Seguretat anual on han assistit l’alcalde de Muro, Rafa Climent, el subdelegat del Govern d’Alacant, Alberto Martínez Díaz, la regidora de Policia i Seguretat Ciutadana, Marina Cerdá Aresté i els representants de la Policia Local de Muro, Guàrdia Civil de Muro, Policia Autonòmica i Protecció Civil.

En la Junta s’ha coordinat el efectiu de seguretat de cara a les properes Festes de Moros i Cristians. En total, participaran més de 170 efectius des del 8 fins al 11 de maig. 49 Policies locals i 48 voluntaris de Protecció, a més d’ agents de la Guàrdia Civil i unitats de la USECIC, Policia Autonòmica i personal sanitari i d’emergències

Els agents de la USECIC, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica reforçaran la vigilància de l’extrarradi de la vila i disseminat. La resta de personal estarà en el centre neuràlgic de la festa morocristiana

A més a més, també s’ha fet un balanç del nivell de seguretat en quant a la Vila de l’últim any, respecte al que portem d’any vigent. Segons les dades de la Guàrdia Civil, els delictes, faltes i infraccions penals han disminuït un 15% respecte a l’any anterior, una dada molt tranquil·litzadora segons el subdelegat.

La regidora de Seguretat de Muro, Marina Aresté, ha informat que en la reunió s’ha donat a conèixer que Muro s’adherirà al Conveni sobre Violència de Gènere. “Tot i que a Muro les xifres no són alarmants, amb 7 casos en tot 2014, pensem que és una bona manera de què la Administració signe aquest acord per a tenir cobertura en aquest tema d’altres cossos de seguretat” ha manifestat Marina.