L’Ajuntament de Muro, a través de la Regidoria de Policia, Trànsit i Seguretat Ciutadana, va realitzar aquesta setmana un simulacre d’incendi a l’edifici públic Centre Social El Matzem. Aquesta actuació es va encetar a les 19.10 hores de la vesprada i va mobilitzar a un total de 27 efectius humans. El simulacre va estar organitzat pel Centre d’Emergències Municipal de Muro i el seu objectiu va ser valorar l’efectivitat del Protocol d’Actuació Intern d’Emergències, aprovat pel plenari l’any passat.

El simulacre va consistir en fer saltar l’alarma d’incendis del Centre Social El Matzem amb foc real. En menys de quatre minuts es va evacuar vora 70 persones, entre treballadors, alumnes i usuaris del centre. Mitjançant una cridada al 112 es van mobilitzar dues patrulles de la Policia Local amb quatre agents i un comandament; una autobomba, una autoescala i un cotxe de la prefectura del Parc de Bombers de Cocentaina amb cinc bombers, un sergent i un caporal; una patrulla de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil amb tres voluntaris, el cap i el cap del Centre d’Emergències i una ambulància medicalitzada amb dos tècnics.

En uns 24 minuts, l’actuació es va donar per finalitzada. Al simulacre també van assistir cinc bombers d’incògnit i tres responsables de l’empresa asseguradora Valora Prevención junt a la Regidora de Policia, Trànsit i Seguretat Ciutadana, Marina Cerdá i la Regidora de Serveis Socials, Elisa Genís per poder valorar l’actuació de tots els efectius d’una manera més objectiva.

Després es va fer una reunió amb totes les persones implicades per avaluar el simulacre que va resultar ser un èxit, si bé es van fixar algunes qüestions que han de ser millorades: l’alarma de l’edifici que ha de sonar de manera més forta i estrident; l’ascensor què ha de bloquejar-se quan salta l’alarma o es talla el subministrament elèctric o la rampa d’accés a l’edifici que hauria de ser antilliscant.

La Regidora de Policia, Trànsit i Seguretat Ciutadana, Marina Cerdá Aresté va explicar que “aquest simulacre ens ha demostrat Protocol d’Emergències Municipal, concretament el d’incendis en edificis públics funciona i tenim a tots els cossos de seguretat perfectament coordinats. Ha segut un simulacre molt complet i fidel a un cas real i on han participat 27 efectius humans, a banda dels materials. Estem molt satisfets amb el resultat”, va dir. Ara, i segons ha informat la regidora s’ha traslladat les petites anomalies de l’edifici a l’enginyera municipal perquè es solucione.