L’empresa d’assegurances, Metamedición, ha lliurat una Central Metereològica que s’ha instal·lat al Centre d’Emergències Municipal i Protecció Civil de Muro. També ha cedit l’equip informàtic necessari per a gestionar la central.

Secundino Pascual, gerent de l’empresa murera Metamedición, assegura que amb la central es podrà portar un registre concret que, entre altres avantatges, donarà servei als mediadors d’assegurances locals o als assegurats que sol·liciten certificats d’intensitat de pluja o vent. Secundino Pascual comenta que “…es dóna la circumstància que la central meteorològica més propera pertanyent a la AEMET està situada a Alcoi i difereixen molt els valors que es donen a la nostra població per estar situada a uns 10 Km”.

Des del consistori han agraït esta donació, que ajudarà, i molt, a l’equip de protecció civil. A l’acte de donació, el passat 10 de desembre, assistiren l’alcalde de Muro Rafael Climent, amb la regidora de Seguretat Ciutadana Marina Cerdà, el Cap de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, Juan Manuel Gandía, i el Cap del centre d’Emergències Municipal, Oscar Prats.

Per cert, que esta donació se suma a les dues bicicletes que l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil ha incorporat esta mateixa setmana. Les bicicletes estan dotades amb la senyalització pròpia de Protecció Civil, i serviran per realitzar tasques d’assistència, prevenció i informació, coordinació d’activitats lúdiques i esportives, i revisió de camins. Els voluntaris patrullaran amb bici per Muro sempre que el temps ho permeta.