Climent lamenta que la llei els obligue a invertir eixos diners en els bancs i no en les persones

L’Ajuntament de Muro ha decidit renegociar un préstec per fer front a pagaments a proveïdors; una operació que li permetrà estalviar o recuperar 6.400 euros a l’any. El préstec caduca en 10 anys, així que la quantitat a recuperar serà de 64.000 euros. L’alcalde de Muro s’ha queixat amargament perquè aquests diners no es podran invertir “en la gent del poble i amb els seus problemes perquè la Llei obliga a reinvertir-ho pagant deute als bancs”.

L’operació aprovada en ple aquest dimecres suposa un important estalvi en interessos per a l’Ajuntament de Muro. Un préstec 1.100.000 euros demanat per pagar els proveïdors ha estat amortitzat en part amb el superàvit municipal i s’ha quedat en 819.000 euros. El govern central ha permés Muro renegociar amb millors condicions aquest préstec rebaixant en 1,4 % els tipus d’interés que quedaran ara en el 4,5 %. Esta correcció suposa un estalvi anual de 6.400 euros a l’any. Com que resten 10 anys per finiquitar-ho, l’estalvi serà de 64.000 euros.

Malestar en l’alcalde

L’alcalde Muro, Rafael Climent, s’ha mostrat satisfet per l’operació, però s’ha lamentat per no poder fer servir eixos Diners invertint-los en aquelles coses més urgents. Segons Climent, “em sembla fatal que eixa quantitat no puga anar a la gent del poble i a les seues necessitats sobretot ara que és quan la gent més ho necessita”. Per a Climent, hi ha 7.500 municipis a Espanya amb superàvit “i eixos Diners han d’anar obligatòriament als bancs i no a les persones”.