Muro celebrarà del 2 al 7 de juny la XIX edició de la Festa del Llibre, aquest any baix el títol, Cos d’impremta. Hi haurà una exposició, conferències, teatre, concert, intervenció dels col·legis i un acte de cloenda dedicat als més menuts.

Àlex Llopis regidor de cultura de Muro, va reproduir part del text escrit per Carminia Prats, encarregada de la Biblioteca de Muro, on explica la importància de la impremta i el perquè aquest any la Festa del Llibre va dedicada a la lletra, “gràcies a la impremta i als seus metafòrics “cossos mòbils”, les lletres foren com papallones de primavera volant sobre una Europa que havia mantingut a l’ombra dels scriptorums la il·luminació dels textos religiosos. Amb la impremta es difondran les idees i els estudis més rellevants de les universitats de les diverses regions de l’Europa del moment. Aquesta va ser la gran revolució de l’edat moderna. A l’inventat cos d’impremta, la lletra, dediquem aquesta Festa del Llibre, ja que no hi ha llibre si no hi ha lletra”.

Per la seua banda Carmina Prats, va parlar de la programació que començarà el 30 de maig a les 20.30 hores amb la inauguració de l’exposició ‘La veu dels objectes´ de Josep Sou, a l’espai d’art Arpella. Del 2 al 6 de juny a les 20.30 hores hi haurà conferències a la biblioteca Francesc de Paula Monblanch, començarà dilluns 2 Santiago Posteguillo, al dia següent, Josep Franco, dimecres 4 intervendrà l’ex ministra de Cultura, Maria Ángeles González Sinde, dijous 5, Carmen Amoraga, tancant el dia 5, Cesk Freixas i Xavi Sarrià.

Els CEIPs Bracal i Montcabrer també realitzaran diferents activitats durant tota la setmana. L’acte de cloenda que serà el divendres 6 de juny anirà dedicat al més joves, es lliuraran els premis del concurs literari infantil i juvenil, hi haurà un berenar i acabarà amb un contacontes.

Dissabte 7 de juny a les 18 hores i a les 20 hores el grup Masmorra Teatre interpretarà ‘Carlota’ de Miguel Miura al Centre Cultural. A les 23 hores, Rafa Xambó oferirà un concert titulat, ‘T’estimo tant. Sonets de Shakespeare’ a la Plaça de l’Església.