Del 9 al 12 de maig tindran lloc a Muro les festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu dels Desemparats. Quatre dies plens d’actes de tot tipus, tant festius com religiosos.

El dia de ‘La Vespra’, és el divendres 9 de maig. A les 20 hores comença el passa carrer de les bandes que participaran en aquestes festes, encapçalat per la Unió Musical de Muro, que interpretarà la Penya el Frare, del mestre Paco Esteve. Abans tindrà lloc l’interpretació de l’Himne de Festes.

Aquest any, Muro ha organitzat un seguit d’actes per homenatjar a un dels seus compositors més coneguts, per això totes les bandes tocaran un pasdoble d’Esteve.

A les 23.30 tindrà lloc l’entradeta de la Vespra.

El 10 de maig, dissabte, és el dia de l’Entrada Cristiana que comença amb la Diana a les 6,30 hores. Després a les 10.30 serà la Missa de les Clavariesses. A les 17 hores començarà l’entrada Cristiana, encapçalada per la filà del Capità Cristià, els Arquers, seguiran la comitiva, Contrabando, Pirates, Maseros, Templaris i Mare de Déu que tindrà l’Abanderat. Quan acaba l’entrada es realitza el passeig moro i a les 21,30 la baixada de la Mare de Déu, des de la seua Ermita fins el Temple Parroquial.

El diumenge 11 de maig és el dia de la Mare de Déu dels Desemparats i l’Entrada Mora. A les 10,30 es celebrarà l’ofrena de flors, quan acabe serà la Missa Major. Per la vesprada a les 17,30 hores començarà l’entrada que obrirà la filà del Capità Moro, Moros del Rif, Tariks, Marroks, Verds, Llana i Realistes (abanderat). Finalitzat l’acte de l’Entrada es realitzarà el Passeig Cristià. Després a les 21,30 hores tindrà lloc la Processó General de la Patrona de Muro, la Mare de Déu dels Desemparats.

El dilluns es celebrarà el dia dels Trons amb la popular “Ambaixà del Tonell” i les Ambaixades.