El 5è concurs de composició de música per a banda Vila de Muro, tindrà el nom de Francisco Esteve Pastor, en homenatge al compositor murer. Aquest premi cada edició anirà dedicat a un personatge destacat de la música en Muro.

Aquest premi amb caràcter bianual, el convoca l’Ajuntament de Muro en col·laboració amb la Societat Unió Musical Muro d’Alcoi, “amb l’objectiu de fomentar i enriquir el patrimoni musical i cultural de les bandes de música, i també per estimular la creativitat dels compositors d’aquesta especialitat instrumental, i contribuir amb això a augmentar el catàleg de composicions per orquestres de vent i percussió”, ha indicat el regidor de Cultura, Àlex Llopis.

El premi rebrà el nom Francisco Esteve Pastor, homenatjant el compositor murer quan es compleixen 25 anys de la seua mort al 2014 i 100 del seu naixement al 2015. El termini per presentar les obres acabarà el 3 de novembre, i es donarà a conèixer el veredicte del jurant en la inauguració de la fireta de Sant Antoni de 2015. El guanyador rebrà un premi de 4000 euros.

“El jurat el formaran dos compositors nacionals i un internacional, que a més parlaran de la figura del mestre Francisco Esteve”, ha explicat José Rafael Pascual Vilaplana, compositor murer i assessor del concurs des de la seua creació al 2006.

La banda de Muro interpretarà l’obra guanyadora en el concert de Santa Cecilia de 2015, la presidenta de la banda, Soraya Sanchis afirma que “per a nosaltres és un honor tocar la peça guanyadora, ens fa estudiar més, cal tindre en compte que solen ser molt complicades i nosaltres som una banda amateur”.

ANY FRANCISCO ESTEVE A MURO
Els propers dies es donarà a conèixer la programació que Muro dedicarà durant tot l’any a homenatjar Francisco Esteve Pastor. Ja han avançat que s’editarà un CD i que a la vespra de les festes, totes les bandes interpretaran un pasdoble diferent d’Esteve.