Muro celebrarà un esdeveniment cultural-gastronòmic del primer ordre els pròxims 18, 19 i 20 d’octubre en el que s’ha denominat l’experiència ‘Muro, Un plaer gastronòmic’.

Els restauradors, els allotjaments hostelers, establiments gastronòmics i l’Ajuntament de Muro han organitzat una sèrie de rutes que tindran lloc en eixes dates i que permetran als assistents conèixer, per exemple, el paisatge minifundista mediterrani i vitivinícola de la mà del celler ‘Celler La Muntanya’ en el què s’ha denominat la Ruta de les Microvinyes (18, 19 i 20 d’octubre des de la Plaça de Matzem).

La segona proposta és la Ruta Gastronòmica (18, 19 i 20 d’octubre), en la qual participen les Carnisseries María Gloria i l’Ermita i els establiments Pastabona, Oli Aromatitzat, La Pericana de Muro i el Forn de Pa Silvestre. Gràcies a aquests prestigiosos establiments, els assistents podran comprovar com realitzaven les generacions anteriors els embotits, les conserves i els dolços típics de la zona.
La ruta es completa amb un sopar opcional en el Restaurant La Música, La Plana, La Vil•leta i Restaurant Casa Calvo.

La tercera de les rutes és la Ruta de l’Oli (20 d’octubre) i consisteix en una visita guiada per la Col·lecció museográfica ‘Museu Viu de l’Oli’, almàssera de segle XIX’, i la visita a una almàssera del segle XX per a comprovar les diferents maneres de produir oli. La ruta acaba amb una degustació d’oli amb pa.

El preu de les 3 rutes és de 15 euros i la inscripció s’ha de realitzar en l’oficina de turisme o a través de la web: clica ací

Durant els tres dies, els restaurants participants oferiran -a més- menús a preus especials, així com els hostals i hotels de la localitat (Vila de Muro, Casa Rural Señorío de Benàmer, El Mas de la Casa Blanca, Casa rural Aire i Hostal Copacabana).