“Hem aconseguit connectar amb la ciutadania i il·lusionar-la en un moment delicat de desafecció política. Compromís – Primavera Europea ha estat la força que major augment de vots ha tingut respecte a les últimes eleccions europees a Muro. “Muro ha dit no a les polítiques que afavoreixen els poderosos i a votat a favor d’una Europa per a les persones. Muro ha fet possible portar una veu valenciana, progressista i sense complexos al parlament europeu, la veu de Compromís, la veu de Jordi Sebastià”, destaca Vicent Català, Secretari Local de Compromís per Muro.

El Partit Popular a Muro que va obtindre 1829 al 2009 ha baixat fins als 856 vots en aquestes eleccions. El Partit Socialista del 1378 ha baixat als 600. Per altra banda Compromís que a les anteriors europees va traure 134 vots, en aquestes eleccions ha aconseguit 577, i Esquerra Unida que va obtindre 117 n’ha aconseguit 448. També cal destacar el resultat de Podemos i UPyD que han aconseguit 309 i 154 respectivament.

La participació ha rondat el 52,86 % i l’abstenció el 47,17 %.

L’augment de Compromís en aquestes eleccions en més de 443 vots és un fet que des de l’Executiva Local consideren positiu, i un motor d’il·lusió de cara a les properes eleccions autonòmiques i municipals de maig de 2015.

Amb ganes d’oferir un projecte renovat, il·lusionador, jove, preparat, honest, de trellat i compromís amb Muro i la seua gent, des del col·lectiu local s’està treballant en allò relacionat amb les propostes i el programa electoral. Un equip obert i participatiu que pretén integrar a totes aquelles persones amb inquietuts i propostes per fer més i millor Muro. Aquelles persones interessades, poden contactar amb nosaltres per mail, per les diferents xarxes socials o en l’apartat ‘Proposa’ de la nostra web.

Per la seua banda, Jordi Sebastià, eurodiputat electe, es proposa “treballar dur per la justícia social, la igualtat, el medi ambient, i una economia centrada en el benestar de tots i no en rescatar únicament als bancs i als especuladors. I per a desenvolupar esta tasca Primavera Europea-Compromís s’integrarà en l’Aliança lliure Europea-Verds que és el quart grup de l’Europarlament”.