L’Ajuntament confia que el ministeri atenga la seua petició, avalada per un informe que valora els danys en més d’un milió d’euros

Muro espera rebre l’octubre resposta del Ministeri de Foment al seu requeriment de reparació dels desperfectes provocats per les obres de l’autovia. L’Ajuntament té clar que de no haver resposta o de trobar amb una negativa per part del ministeri, recorrerà a la via judicial, com ja ha fet pel mateix assumpte l’Ajuntament de Cocentaina.

A l’octubre acaba el termini perquè el ministeri ofereixi contestació a l’escrit presentat per l’Ajuntament per reclamar l’esmena dels danys provocats per la construcció de la carretera. Segons l’informe aportat pel consistori, les obres van causar desperfectes per valor de més d’un milió d’euros, fonamentalment per destrosses en camins rurals, mal acabat d’obres, deficiències en la canalització d’aigües i problemes en l’antiga nacional 340.

L’alcalde, Rafael Climent, confia que Foment atengui la petició. En cas contrari té clar que l’Ajuntament obrirà la via judicial perquè el Govern central repari els danys. A peticions anteriors el ministeri no va oferir resposta, encara que a diferència d’ara, en aquelles ocasions l’Ajuntament no va presentar un estudi dels danys. En els últims anys, Foment només ha executat una millora en l’accés a la rotonda d’accés nord a l’autovia des de Muro, una obra el resultat va qüestionar l’Ajuntament.