Muro va viure aquest cap de setmana els dos últims dies de Festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu dels DesemparatsLes celebracions van començar en dissabte amb la ’Vespra de la Pujà’. A les 23.30h va començar la tradicional Entraeta de la ‘Pujà’ amb el recorregut de costum, i a la 1 de la matinada de nou la música va sonar fort a Muro per gaudir amb l’última nit de Ball al Matzem.

El diumenge es va encetar a les 8 del matí amb la Diana, quan van desfilar totes les filaes que així ho van voler. A les 12 del migdia al temple parroquial va tenir lloc la Missa per tots els festers difunts.

Ja de vesprada, cap a les 18h va començar l’última de les Entrades; els festers van gaudir així de les últimes desfilades, amb caràcter més festiu, acompanyats majors i menuts per les seues respectives bandes de música i el calor d’un públic que no desistia.

A les 21h es va iniciar l’acte de la ’Pujà’ de la Mare de Déu fins la seua ermita. Filaes amb i sense càrrecs, així com les clavariesses, autoritats festeres i civils i la resta del poble van enfilar el carrer major per realitzar el recorregut habitual i acompanyar a la Verge a la seua llar habitual.

En arribar a l’ermita es va disparar un gran castell de focs artificials i es cantà l’himne dedicat a la Mare de Déu. D’aquesta manera i amb l’habitual traspàs de càrrecs i sorteig de clavariesses de l’any següent, es donaren per finalitzades les Festes de Moros i Cristians de 2014.