Més de 11.700 ciutadans del País Valencià s’han inscrit en el cens de primàries on podran triar entre els cinc candidats a cap de llista, Jordi Sebastià, Enric Bataller, Julià Álvaro, Isabel Martí i Pedro Sánchez, i els dèsset candidats per a la resta de la llista, entre les que es troben la castelluda Lusa Monllor i l’alcoiana Anna Climent.

Al llarg d’aquests darreres mesos la Coalició Compromís ha iniciat el procés per triar el candidat i la llista des i les representants al Parlament Europeu. Per inscriure’s al cens tan sols calia ser major de 16 anys, viure en territori valencià i compartir els valors de Compromís.

Des del passat 14 i fins al 20 de març ja s’estan produint les votacions per correu postal, des de demà dia 17 i fins el 19 de març es podrà votar on-line i el proper divendres 21 serà moment per a aquelles persones que no hagen votat de ninguna de les dos maneres establertes abans, per fer-ho de manera presencial.

A Muro s’ha habilitat un espai al Centre Social Matzem on des de les 18 i fins les 21 hores podran votar totes aquelles persones inscrites al cens.

A Muro a banda de poder participar els murers i mureres també ho farà gent de pobles veïns com Alfafara, Agres, Beniarrés, Gaianes, l’Orxa, Benimarfull o Planes, entre altres. A la comarca també hi hauran meses electorals a Cocentaina, Alcoi i Castalla.

Per a tot este procés la coalició ha habilitat un espai específic de primàries a la seua pàgina web:http://primaries.compromis.net