Els paladars ja es preparen per viure aquest cap de setmana l’esdeveniment ‘Un plaer gastrònomic’.

Serà a Muro on es celebraran unes jornades que comptaran amb tres rutes temàtiques i que reuniran a restauradors, hostalers i establiments gastronòmics.

18, 19 i 20 d’octubre son els dies elegits per dur a terme un esdeveniment que permetrà a la gent conèixer de primera mà els productes típics de la zona.

La ruta que més vegades es repetirà serà la de les microvinyes del Celler de la Muntanya. Allí es podrà gaudir del paisatge minifundista Mediterrani al mateix temps que es tasta el ví i alguns aperitius.

Aquesta ruta, tindrà lloc el divendres 18 a les 16.30 hores, un dia després a les 10.15 i 16.30 hores i el diumenge 20 a les 10.15 hores.

Altra de les rutes es la de l’Oli que tindrà lloc el diumenge a les 11 hores des de la Plaça Matzem i que permetrà conèixer la col·lecció Museogràfica Museu Viu de l’oli i l’almàssera dels segles XIX i XXI per veure les dos distintes formes d’elaboració de l’oli.

La tercera de les rutes es la gastronòmica que inclou visites guiades a comerços. Aquesta tercera ruta permetrà saber com feien els embotits de muntanya, les conserves cassolanes, l’oli i els dolços més típics. La Ruta Gastronòmica tindrà lloc el dissabte 19 a les 17.30 hores i el diumenge a partir de les 10.30 hores.

Més informació en: http://www.vilademuro.net/UserFiles/File/Turismo/2013/futllet%20fira%20gastronomica.pdf