El ple de Muro ha aprovat el pressupost del 2013, gràcies als vots de Compromís i PSOE, en el qual s’ha incrementat un 41% la partida destinada a la mancomunitat de serveis socials. Per aquest exercici, l’Ajuntament ha previst 6.100.000 en l’apartat d’ingressos mentre que 5.900.000 són per a despeses.
L’edil d’Hisenda, Manuel Lloret, va explicar que el pressupost per a aquest exercici està supeditat al pla d’ajust que es va realitzar per al pla de pagaments a proveïdors i alhora ha assenyalat que és “l’únic pressupost possible i de manteniment”. A més, compleix amb “el pla d’estabilitat pressupostària”.
Uns comptes que no estan equilibrades en el sentit que les previsions per ingressos són superiors a la de despeses. En aquest sentit, i segons la informació facilitada, en el primer cas s’han pressupostat 6.118.819,90 euros i en el segon, 5.957.362, 61 euros. Per programar els diners que entrarà a les arques municipals, Lloret va explicar que es va seguir el “criteri de caixa”. És a dir, “els ingressos són fiables perquè ja coneixem el que es va a recaptar per part d’administracions” com SUMA, des de l’Estat o el SERVEF.
Davant l’actual conjuntura econòmica i les necessitats que existeixen en els ciutadans, el govern va decidir augmentar la partida que aporta el propi Consistori a la Mancomunitat de Serveis Socials Mariola, passant dels 70.000 euros del 2012 als 120.000 euros que s’han pressupostat per al present exercici, segons va explicar el titular d’Hisenda.
En l’apartat d’inversions, el regidor va apuntar que per a aquesta anualitat han programat una partida, al capítol 6, de 33.800 euros que seran “per a la compra d’equips informàtics, megafonia i material per a la Policia Local” i en el capítol 7 es inclouen dos projectes, com són el pla d’estalvi o un arranjament al camí del calvari de Setla, en els que l’Ajuntament aportarà el 5% de la quantitat pressupostada i la resta ho farà la Diputació.
Lloret també va assenyalar que la resta de partides són similars a la de l’any anterior per seguir “conservant el dinamisme del poble i procurar fer les mateixes activitats” a més de tenir consignació per al manteniment d’edificis municipals, vies públiques, etc.
Quant a la partida de personal, el primer edil va significar que “es mantenen totes les places” que són 65 de funcionaris, dues laborals més les tres dedicacions exclusives per l’alcalde i dos regidors.
El pressupost s’ha aprovat gràcies als vots afirmatius dels regidors de Compromís i l’edil del PSOE (que configuren l’executiu local) mentre que EU es va abstenir i PP va votar en contra. Ara s’ha de sotmetre els comptes programades per aquest 2013 a exposició pública durant el termini de quinze dies en què es podran presentar al · legacions. I quan es resolgui tot això, s’aprovarà definitivament i entrarà en vigor.

Tancament d’exercici
Lloret va explicar que ja s’ha tancat l’exercici econòmic de 2012 amb un superàvit de més de 600.000 euros.

(Diario Información)