Muro ha celebrat aquest cap de setmana la 275 edició de la Fireta de Sant Antoni, una cita marcada per l’aigua de dissabte i sobretot pel fort vent que ha presidit el cap de setmana.

Després d’inaugurar el divendres el gros de les exposicions, el dissabte de matí va arribar el torn de la inauguració oficial de la Fireta. A la Placeta Molina es van congregar autoritats i veïns per tal d’entonar junts l’Himne del Tio Pep, el tret d’eixida de la festa murera.

La presidenta de la Diputació d’Alacant Luisa Pastor va presidir aquest acte, acompanyat per l’alcalde Rafa Climent i la resta de regidors de la corporació, així com de les localitats més properes.

Després de cantar el popular Tio Pep va ser el torn del Pregó dels Personatges, què va ser interpretat per dos membres de la Filà Llana. El poble va escoltar atent com aquests personatges convidaven a propis i visitants a gaudir d’aquesta Fireta de 2013. Però pocs minuts després, prop de les 12’30 hores del migdia es va alçar una gran tempestat de vent i aigua.

Les parades van haver de tancar pel perill que suposava el gran vent, i una forta pluja va predominar durant bona part del dia. Ja de vesprada l’aigua va parar i es va poder reprendre l’activitat.

El vent ha presidit igualment el diumenge, però l’absència d’aigua ha possibilitat que la programació es seguira amb normalitat amb la celebració, d’entre d’altres activitats, la conferència “La nostra terra, com a referent de l’economía de baix cap a dalt, per al bé Comú” i el XXXé Aplec de Danses.