Un any més, i ja van 275, Muro va puntual a la seua cita amb Sant Antoni. En aquesta edició, la popular fireta, que reuneix centenars de visitants, comptarà amb la participació d’un total de 115 expositors, una xifra lleugerament superor a la del passat any. D’aquests, 25 seran artesans d’autor que representaran els diferents gremis i estaran distribuïts a la Plaça Palau. A ells se sumaran altres 55, d’artesania i gastronomia, que formaran el recorregut medieval i que estaran distribuïts des de l’Ajuntament fins a la plaça del Matzem. Finalment, hi haurà 35 en carrers Batà, Sants i Joan XXIII que pertanyeran als comerços convencionals. I a tots ells es sumaran els tallers demostratius d’activitats com la fleca, la terrisseria o la falconeria, que ocuparan els carrers Major, Àngel i Palau.

La inauguració oficial serà el dissabte, a les 11’30 hores, a la Placeta Molina, on el Cor Parroquial i el de l’Associació de Pensionistes UDP Penya El Frare, al costat de la Rondalla del Grup Baladre, la de la Lira i La Xafigà interpretaran l’himne del ‘Tio Pep’. A continuació tindrà lloc la inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges, a càrrec de la Filà Llana.

El Regidor de Turisme, Vicent Molina, destaca que hi ha “moltes ganes de participar”. De fet, assegura que la llista d’espera donaria per omplir una altra Fireta, però que ells han decidit “preservar el format d’ara i que pugin els sectors de l’artesania i la producció cultural perquè apostem per aquest sector perquè fa moure l’economia”.

20.000 euros de pressupost

Per a l’organització d’aquesta edició, s’ha comptat amb un pressupost de 20.000 euros, un 10% menys que l’any anterior. D’aquests, un 20% es dedica a contractacions directes de la producció cultural i el 80% restant a logística. Per això, l’edil destaca que han aconseguit “augmentar en qualitat gràcies a la participació de les associacions i les companyies”.

Un referent per al turisme

La Fireta de Sant Antoni és una gran oportunitat perquè els visitants coneguin el municipi. Sobre això, Vicent Molina declara que cal “aprofitar per mostrar allò que som i el que tenim i mostrar-lo als visitants. La tenim com un referent i cada vegada ve més gent de fora”.