La Coalició Compromís va celebrar ahir un acte públic a l’Ateneu de Madrid, on assistiren una representació nombrosa de militants i simpatitzants del País Valencià com també representants d’Equo, de Coalición Canaria, Izquierda Abierta, Chunta Aragonesista i Nueva Canarias. Pel matí, en un vi d’honor amb periodistes parlamentaris, també passaren a saludar als diputats i regidors de Compromís parlamentaris de Geroa Bai, BNG i ERC, entre d’altres.

En l’acte, Compromís va explicar què és i que fa, les seues propostes no sols d’oposició, sinó també de govern. Mònica Oltra va anunciar que Compromís encetarà en la pròxima primavera una ILP per a demanar una moratòria del pagament del deute i una auditoria pública i independent per saber en què s’han gastat els nostres diners els governants.

Inés Sabanés (Equo), Joan Ribó, Joan Baldoví i Juan Ponce també van intervindre en l’acte públic, amb un auditori ple de gom a gom. L’Economía del Bé Comú va ser protagonista de la celebració i dos experts d’esta teoria parlaren dels seus principis i de la seua aplicació en el món empresarial i en la vida pública, un argument que va estar reforçat amb la intervenció del nostre alcalde de Muro, Rafael Climent, municipi exemple de l’aplicació d’esta teoria, basada en la transparència, en la democràcia participativa i en l’acció política per a garantir el benestar de les persones.

Fran Ferri, va ser l’encarregat d’explicar la iniciativa de “Volem saber”, una ferramenta creada per Compromís i que està al servei de la ciutadania perquè puga preguntar qualsevol persona en les institucions públiques on la nostra coalició té representació.

Mònica Oltra i Enric Morera foren els encarregats de tancar els parlaments, explicant amb claredat quins són els eixos principals de l’acció política de Compromís, així com també van repassar les principals accions de la formació per a denunciar la corrupció i la falta de transparència en les institucions públiques valencianes. Oltra va estar l’encarregada d’explicar el perquè de la campana “rescatem persones” que promou Compromís i, en eixe discurs, va anunciarla ILPque promourà la coalició en la propera primavera per a demanar la moratòria del pagament del deute públic i una auditoria d’este.

Morera, en clau més política, va anunciar que Compromís continuarà treballant per obtenir la confiança de més votants i va assegurar que la coalició té cabuda per a representar a més d’un milió de votants, “que tenen el seu espai i la seua representació en Compromís i, per això, anem a treballar per aconseguir que més grups independents s’adherisquen al nostre projecte polític, que és un projecte pensat per les persones i per a les persones”, segons el síndic de Compromís en les Corts Valencianes.

L’acte de la coalició va finalitzar amb una actuació del reconegut cantant Pep Gimeno “Botifarra”, qui va estar acompanyat a la guitarra per Nèstor Mont i tots dos van ser rebuts amb una forta ovació del públic després de ser presentats per la conductora de l’esdeveniment, Àgueda Micó.