El Partit Popular murer porta anys amb molta demagògia, venent la construcció del nou Col·legi Públic “El Bracal”, fent-se fotos amb els dirigents i alts càrrecs del seu partit, intentant traure rèdit polític d’una lamentable situació que pateixen els mestres i els xiquets i xiquetes murers.

Des del BLOC JOVE de Muro s’ha preguntat a instàncies dels diputats de la Coalició Compromís, sobre la situació, els enganys, els temps, i tot ha sigut fum. El anterior Conseller d’Educació i ara Vicepresident de la Generalitat, José Ciscar, va enganyar al nostre alcalde Rafa Climent amb falses promeses d’una construcció que no arriba i de la que tansols restava fins fa poc un trist solar on era “El Bracal” afectat per aluminosi.

En reiterades ocasions el grup parlamentari Compromís ha denunciat la total falta de planificació del govern del PP i en concret de la Conselleria d’Educació en la construcció i millora de centres educatius públics.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, “venim registrant preguntes parlamentaries dirigides a la Consellera d’Educació, María José Català, per a conèixer els motius pels quals no s’escometen les obres de construcció o millora de nombrosos centres educatius del nostre territori que pateixen greus deficiències en les seues instal·lacions, i la resposta sistemàtica de la consellera és que estes obres estan incloses en els seus plans d’infraestructures i es supediten a la disponibilitat pressupostària”.

Des de Compromís es registrà també una petició de documentació per a conèixer el contingut del Pla d’Infraestructures Escolars Creascola, on es detallaren els centres escolars, localitats dels centres, data de licitació d’obres, data d’adjudicació, i la data prevista d’inici d’obres.

En la resposta a esta petició de documentació no s’adjunta còpia del pla i la consellera Català es limita a assegurar que “s’estan estudiant les necessitats en matèria de construcció, adequació o ampliació de les infraestructures existents”.

Segons Oltra “no facilitant-nos còpia d’este pla del que tant ha parlat públicament la consellera admeten que a hores d’ara no tenen cap planificació de quins col·legis nous van a construir. El govern del PP no té ni idea de què vol fer amb el mapa escolar, és inaudit i intolerable que a les altures que estem de curs escolar el govern del PP no tinga cap planificació”.

“No pot ser que la incompetència dels governants del PP estiga arribant a estos extrems. Se li paga un salari a la consellera per a què tinga planificada l’educació i pel que es veu l’únic que té clar són els seus plans de cedir sòl públic per a la construcció de col·legis privats, que estarien concertats durant 75 anys. Sense una planificació del mapa escolar estes cessions de sòl públic l’única cosa que busquen és realitzar tractes de favor a determinades confessions religioses, com l’església catòlica, o a determinats amics que estan molt prop del poder”, ha conclòs Oltra.

Des del BLOC JOVE de Muro ens preguntem quin és el pes que te Ángel Mollà a dins del seu partit, ja que ens ha venut moltes voltes les seues influències però encara no hem vist cap resultat, el que demostra la seua nul·la gestió per defensar els interessos dels murers i mureres.