Malgrat l’estalvi la programació cultural no ha minvat en qualitat

Com és tradicional, la Vila de Muro es prepara per festejar la festivitat delsvalencians; el 9 d’octubre i com sempre s’ha preparat des de la Regidoria deCultura una gran programació. Si bé enguany s’ha destinat un 45% menys delpressupost respecte a l’any anterior, és cert que la qualitat i extensió no ha minvat.
La programació es va encetar el 3 d’octubre i tindrà una duració fins el 14 d’octubre.
Conferències, art, música i també esbarjo són els eixos fonamentals de les activitats enfocades per celebrar la Diada dels Valencians a la vila murera.
Per al 5 d’octubre s’inaugurarà l’exposició Art d’Ací on la temàtica d’enguany és l’activisme social i el lema ha estat batejat com “ARTIVISME; ART I ACTIVISME SOCIAL”. Una mostra on participen els artistes de la vila i que enguany compleix la
seua XII edició. Com a novetat, el 6 d’octubre es realitzarà un taller sobre l’aplicació de la marca ‘ConSuma Naturalidad’, per part de la Fundación Félix Rodríguez de la Fuente. El Celler de la Muntanya i el Projecte Microvinya.
No pot faltar el tradicional Concert del 9 d’octubre per part de la Unió Musical de Muro i on es llegirà el manifest per al dissabte dia 6 també.
Ja el dia gran es realitzarà el Cros del 9 d’octubre, cursa pel casc antic de la vila que es celebra des de fa més de 25 anys i al migdia, dinar de germanor amb el Concurs de paelles que es realitzarà al Parc del Batà. El premi serà un pernil i dues botelles de vi.
La programació continua fins el 14 d’octubre amb activitats que s’emmarquen dinsla literartura, el cinema, la cultura o el patrimoni i on els més menuts també sónprotagonistes amb diferents activitats pensades per ells.
El regidor de Cultura, Àlex Llopis, es va mostrar molt satisfet pel programadissenyat i que s’ajusta a la situació econòmica actual, “si bé em retallat un 45% el pressupost respecte a l’any anterior, pense que la programació és igual d’extensa i no li manca qualitat. Convidem a tota la comarca a festejar amb nosaltres la Diada dels Valencians”, va dir.