L’Ajuntament de Muro va aprovar ahir en el ple ordinari la sol·licitud d’inclusió de la inversió denominada “Obres de millora de les instal·lacions municipals per augmentar l’estalvi i l’eficiència energètica” dins la convocatòria de les ajudes als ajuntaments de la província per al Programa d’Estalvi Energètic i el Pla d’Acció Local de Subvencions a Municipis de la Diputació d’Alacant. Aquestes ajudes les poden demanar els ajuntaments que hagin elaborat l’Inventari d’Emissions i el Pla d’Acció d’Energia Sostenible. Fins ara compleixen aquests requisits 70 dels 103 ajuntaments de la província que s’han sumat al Pacte d’Alcaldes, entre ells, la vila de Muro d’Alcoi.
El Pla Provincial d’Estalvi Energètic s’engloba en el Pacte dels Alcaldes, iniciativa de la Comissió d’Energia de la Unió Europea pel qual els ajuntaments que ho signen es comprometen a reduir el consum energètic en tot el seu terme municipal, tant en consum públic com a privat, un 20% per a l’any 2020. La Diputació destinarà a Muro 75.504 euros per escometre aquest programa, dels quals subvencionarà el 95% i suposarà un estalvi anual de 11.152 euros.
D’aquesta manera, Muro podrà canviar al leds la il·luminació dels edificis municipals com són la Biblioteca, Casa de Ferro, Centre Social Matzem, C.P Montcabrer i l’ajuntament, “edificis amb un gran dinamisme social”
“Apostem per les energies renovables, som un poble verd i em de sguir el camí de l’estalvi i de les energies netes. Em de continuar així”, va comentar Rafa Climent.