L’AJUNTAMENT APROVA L’ESTAT GENERAL DE COMPTES DE 2011

L’ajuntament de Muro, va aprovar definitivament ahir dins la sessió ordinària del plenari municipal, l’Estat General de Comptes de 2011. En aquest document es reflexa la situació actual de l’Ajuntament i es pot afirmar que es compleix tots i cadascun dels paràmetres que marca la legislació vigent. Segons l’alcalde de Muro es pot afirmar que la situació és molt positiva i aquesta situació es pot dibuixar amb les següents dades.
En els darrers mesos, l’Ajuntament ha incrementat el seu patrimoni en més de 287.000 euros el que suposa un total de més de 27.340.000 euros. A més a més, l’estalvi net suposa tenir a hores d’ara va les arques municipals més vora 90.000 euros. Respecte al deute viu, que són els préstecs que té a hores d’ara l’ajuntament, l’índex es troba en un 41,22% molt per davall del màxim permès que es situa en el 75% del pressupost ordinari. “Altre paràmetre positiu que demostra que els comptes de l’ajuntament estan sanejats és el resultat pressupostari que es situa en 415.151,65 euros i a més, tenim un romanent de tresoreria de 175.012,56 euros, diners que portar endavant qualsevol projecte que faça falta al llarg del 2012 o endavant. L’estabilitat pressupostària de Muro es situa en un 3,80%, també per baix del límit permès per la Comissió Nacional d’Administracions Locals que el va marcar en un 4,39%”, va explicar.
Per a Climent, la situació actual econòmica de l’ajuntament és positiva. Sí que és cert que en algun moment de l’any l’Ajuntament va tenir algun problema de tresoreria “a conseqüència del deute que té la Generalitat Valenciana que no ens va pagar en temps i en forma tot el deute que té en l’Ajuntament de Muro i que a hores d’ara encara té un deute de 700.000 euros”, va ressenyar.
El Govern suprimeix la paga extraordinària de Nadal dels tres alliberats
Cal recordar que en aquest últim ple de l’1 d’agost i a proposta del Govern Municipal es va aprovar per majoria absoluta l’eliminació de la paga extraordinària dels tres alliberats que té a hores d’ara l’ajuntament de Muro; l’alcalde de la vila, Rafa Climent; el regidor de Bloc-Compromís Àlex Llopis i la regidora del PSOE, Elisa Genís.
Aquesta proposta ve per la voluntat de solidaritzar-se amb els funcionaris que els afecta l’aplicació del Reial Decret Llei 20/2012 del 13 de juliol imposat pel Govern de Mariano Rajoy on, entre altres drets, se’ls suprimeix la paga extraordinària de Nadal als funcionaris espanyols.
L’alcalde de Muro va explicar que es troben totalment en desacord amb aquestes polítiques que perjudiquen clarament el consum i el motor de l’economia i que s’aprovava per imperatiu legal “no perquè estiguem d’acord, per això proposem que aquesta mesura se’ns aplique també a nosaltres ja que ens sentim en l’obligació de solidaritzar-se amb els treballadors de l’Ajuntament de Muro”, va dir.
La portaveu del PSOE i membre del Govern Municipal, Elisa Genís també es va posicionar en aquests termes i va afegir que “el decret hauria d’afectar a tots aquells que cobren de l’administració i en primer lloc els polítics”, va dir.